Om Åre Glashytta

Åre Glashytta öppnades av Annika Weile och Ann-Katrin Widell den 12 februari 2005. Efter lång tids arbete med idé, utformning, marknadsföring och ombyggnad slog vi upp dörrarna till den ljusa lokalen i Duveds Stationshus 10 minuter från Åre.

Sedan 2015 drivs hyttan av Annika Weile, utbildad glasformgivare på Glas- och Keramikskolan på Bornholm (2001).

Glassmältugnen är det varma pulserande hjärtat i verkstaden och omges av ett ljust och rymligt galleri och butik. Varje enskild produkt är formgiven och skapad på plats och i det breda sortimentet kan man hitta presenter och föremål för alla smaker och plånböcker.

Åre Glashytta erbjuder en magisk upplevelse utöver det vanliga. Det varma intensiva arbetet gör det möjligt att snabbt få en inblick i och förståelse av hantverkets konst. Vi har dörrarna öppna hela året och välkomnar alla för ett besök och en pratstund. En avstickare på sommarsemestern eller en värmande paus från pisterna på vintern.

Är du företagare? Hör av dig till oss om du behöver företagspresenter, avtackningsgåvor eller har funderingar om specialprodukter. Vi kan anpassa produkterna efter dina önskemål i färg, form och gravyr.

Vi upplever att Åre Glashytta är ett välkommet besöksmål i Årefjällen, både bland turister och fastboende. Våran lokal kan ta emot större sällskap och är handikappanpassat.

Fjällvärldens liv, skiftande färger och dalens puls ger inspiration och trygghet i att vi har valt rätt plats för vår verksamhet. Mitt emellan Mullfjällets fot och Indalsälvens klara vatten…

Varmt välkomna!

Annika, Hanna, Anna och Camilla