Köp- och leveransvillkor

SORTIMENT

Majoriteten av produkterna på webbshopen är ständigt under produktion. Finns en produkt inte i lager måste den först produceras och då beräknas leveranstiden till ca 2 veckor. En del konstglas är beställningsvaror och levereras efter avtal med kund. Alla produkter är handgjorda och blåsta på fri hand. Då kan vissa skillnader förekomma i färg och storlek. Vi sorterar heller inte alltid bort bubblor om de inte utgör ett funktionellt fel för produkten. Vi säljer endast förstasortering på hemsidan. Ångerrätt och Öppet köp gäller ej på specialbeställda varor och graverade produkter.

PRISER

Anges i SEK (alla priser är inklusive moms). Priset som gäller är det som finns angivet i prislistan den dag beställningen görs.

Observera att olika priser kan förekomma i den fysiska butiken i Duved och på webbshoppen www.areglashytta.se Detsamma gäller reavaror och erbjudanden som skickas ut. Det är inte två identiska butiker utan variationer kan förekomma.

KORTBETALNING

Betalning kan göras med VISA, MasterCard. Vi samarbetar med Auriga som är vår betalväxel och certifierad samarbetspartner och godkänd av kortföretagen. När du gör en kortbetalning så når aldrig ditt kortnummer till oss utan den informationen (kortnr, giltighetstid och cvv2-kod) stannar på Aurigas säkra server. Vi har inte tillgång till den informationen. Det kostar ingenting att bvetala med kort.

FÖRSKOTTSBETALNING

Betalning sker till bankgiro nr:5111-2639. Varorna skickas då vi sett att betalningen kommit in. Räkna med ca en veckas leveranstid, blir det fördröjning kontaktas kunden omgående. Kom ihåg att uppge namn och ordernummer på inbetalningen så vi ser varifrån pengarna kommer. Det kostar ingenting att betala i förskott.

FAKTURA

Går givetvis också bra. Önskas faktura ombedes kunden/ företaget att kontakta oss. Fraktkostnaden debiteras på fakturan utefter vad försändelsen kostar att skicka om inte annat avtalats. Fakturan ställs i regel på 10 dagar. Fakturaavgift tillkommer på 25 kr.

SEKRETESSPOLICY

Kundens uppgifter lagras hos oss i ett kundregister. Bara efter kundens godkännande använder vi emailadressen till att skicka ut nyhetsbrev och erbjudanden. Kunden kan när som helst kontakta oss och be om att få bli borttagen ur kundregistret. I övrigt följer vi de rekommendationer som e-butik.se ställt gällande en säker och trygg e-handel.

FRAKTKOSTNADER

Varor. Fraktkostnad från 55 kr sek (Kostnaden är beroende på vikt, vilket man ser i kassan.

Leverans är möjlig till andra länder. Önskar du leverans till annat land hör av dig per email. info@areglashytta.se eller telefon 0647- 260 70 under den fysiska butikens öppettider för besked om fraktkostnad.

Möjliga betalsätt för utrikes leveranser är Kortbetalning (Paypal och dom tar VISA, MarterCard)

Vid samtliga leveranser till utlandet bekostar köpare själv ev förtullningskostnader. Åre Glashytta löser ej ut eller betalar några extra kostnader i samband med utlandsleveranser och returer om inte annat har överenskommits. Dina varor levereras av Schenker och hämtas hos närmta ombud.

LEVERANSTID

Leveranstiden varierar beroende på produkt men är normalt 5 arbetsdagar från oss. Vid varje produkt får du information om lagerstatus och leveranstid. Vid förseningar/ slutförsäljning kontaktas du omgående. Observera att alla produkter produceras löpande. I största möjliga mån kommer alla varor du beställt att sampaketeras och levereras tillsammans. Om en vara avviker mot det utlovade leveranstiden kontaktar vi er via email eller telefon. Vid leveransförsening äger konsumenten rätt att häva sin beställning. Om detta skulle inträffa kontakta oss skriftligt via email: info@areglashytta.se

TRANSPORT

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från www.areglashytta.se till kunden så är www.areglashytta.se (betalnings) ansvariga. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den till www.areglashytta.se så är kunden (betalnings) ansvarig. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall du omedelbart reklamera detta till utlämningstället, samt behålla embalaget.

REKLAMATION

Skulle varan vara skadad eller på något sätt defekt eller om du fått fel vara/ fel antal så ber vi dig kontakta oss omedelbart på email info@areglashytta.se så att vi kan rätta till felet. Vi kommer då att informera dig angående hur returen ska gå till. Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för dig. Reklamation vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamations nämndens beslut. www.areglashytta.se följer konsumentköplagen vilket innebär 36 månaders reklamationsrätt. Reklamationsrätten täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som finns i varan vid leverans. Detta gäller inte i de fall då vi ej kan hitta något fel på produkten eller då du orsakat skadan själv. Vanligt slitage ersätts ej.

ÖPPETKÖP

Du har enligt lagen om distansförsäljning rätt att byta till annan produkt, färg eller ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerrät och Öppet köp gäller ej för individuellt specialbeställda produkter med speciella gravyrer. Kontakta oss först via email info@areglashytta.se och invänta svar innan du returnerar ditt paket för information om hur du ska gå tillväga. Önskar du returnera en vara står du själv för returfrakten. Vi kräver att varan ska vara oanvänd och returneras i orginalförpackning med eventuella orginalhandlingar. Efter att vi mottagit och kontrollerat varan så återbetalar vi dig varans pris samt eventuell betalningsfraktkostnad.

RESERVATIONER

Vi reserverar oss för ändringar i priser till fäljd av stora prisavvikelser från våra leverantöre, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan. Force Majeur I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfäster från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/ utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Hos Konsumentverket och ARN kan du läsa mer detaljerat om Konsumentköplagen och Distansavtalslagen mm. Vid eventuell tvist följer vi alltid ARN.s rekomendationer.

Företagets juridiska namn är
Åre Glashytta AB
Adress: Stinsvägen 12, 830 15 Duved.
Orgnr: 556671-2864